Ανακαλύψτε τα Μετέωρα

travel your dreams

Λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της θεσσαλικής πεδιάδας, στην πόλη της Καλαμπάκας, βρίσκονται οι βράχοι των Μετεώρων. Η επίσκεψη τους προσφέρει μια μοναδική οπτική της φύσης σε σύνδεση με την ιστορία, το χριστιανισμό και την αρχιτεκτονική.

Δημιουργήθηκαν με φυσικό τρόπο αυτοί οι τεράστιοι βράχοι που ξεπερνούν σε ύψος τα 600 μέτρα και στους οποίους βρήκαν καταφύγιο οι ερημίτες ιδρύοντας μια από τις σημαντικότερες μοναστηριακές κοινότητες της Ελλάδας.

 Τα Μετέωρα αποτελούν ένα μοναδικό μέρος στην Ελλάδα και είναι κορυφαίος προορισμός για όσους θέλουν να αισθανθούν την αρμονία και την γαλήνη σε σύνδεση με την θρησκεία .

 Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τεράστιων παλαιολιθικών βράχων και βυζαντινών μοναστηριών στις απότομες κορυφές τους με μοναδικά κειμήλια και τοιχογραφίες. Σήμερα σώζονται οκτώ Ιερές Μονές, από τις οποίες οι έξι βρίσκονται σε λειτουργία.

Το 1988 τα Μετέωρα ανακηρύχθηκαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και η ευρύτερη περιοχή των Αντιχασίων ανήκει στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο NATURA 2000, καθώς έχει σπάνια πανίδα και χλωρίδα.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

From€140

Grand Meteora Hotel – Μετέωρα

Διαμονή στο Ξενοδοχείο Grand Meteora Hotel, Μετέωρα Το Grand Meteora Hotel βρίσκεται στις Λάσπες Καστρακίου. Στο ξενοδοχείο μπορείτε να βρείτε παραδοσιακό εστιατόριο, μπαρ και lounge με τζάκι. Όλα τα δωμάτια έχουν μπαλκόνια με θέα στους βράχους των Μετεώρων κλιματισμό, ψυγείο, θυρίδα ασφαλείας. Το πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο, παρασκευάζονται με τοπικά υλικά και […]
Book Now
From€167

Tsikeli Boutique Hotel Μετέωρα

Διαμονή στο 3*Ξενοδοχείο Tsikeli Boutique Hotel στα Μετέωρα (Adults Only) Το Tsikeli Boutique Hotel  χτισμένο στους πρόποδες των εντυπωσιακών βράχων των Μετεώρων είναι ένα ξενοδοχείο ενηλίκων, ιδανικό για ζευγάρια. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική με σύγχρονη διακόσμηση. Μοντέρνες σουίτες και δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σας. Υπέροχη θέα στα επιβλητικά Μετέωρα, πρωινό με παραδοσιακές επιλογές που […]
Book Now
From€153

Divani Meteora Hotel Μετέωρα

Διαμονή στο 4*Ξενοδοχείο Divani Meteora Hotel στα Μετέωρα Ένα πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο προσφέρει μοναδική θέα στα εντυπωσιακά Μετέωρα. Τα δωμάτια είναι με σύγχρονη αισθητική διακοσμημένα, ευρύχωρα και μοντέρνα, υπέροχες σουίτες. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ιδανικό σημείο , μόλις λίγα μέτρα μακριά από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. Κατά την διάρκεια παραμονής σας αξίζει να δοκιμάσετε […]
Book Now

“ ΜΕΤΕΩΡΑ.”

Proceed Booking