Ανακαλύψτε την Καστοριά

travel your dreams

Η Καστοριά αποτελεί ένα μεγαλοπρεπή και αρχοντικό προορισμό , το τοπίο της Μακεδονίας είναι επιβλητικό και μαγευτικό.

Βυζαντινές εκκλησίες, παλιά αρχοντικά , πέτρινα καλντερίμια , η μονή της Μαυριώτισσας το παλιότερο μοναστήρι της Δυτικής Μακεδονίας , η είσοδος του Σπηλαίου του Δράκου με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και εντυπωσιακά δέντρα που αγκαλιάζουν τις πλατείες της , είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορεί να κάποιος να θαυμάσει κατά την επίσκεψη του στην Καστοριά.

Η Καστοριά είναι διάσημη για τις γούνες της καθώς σε αυτό βασιζόταν το εμπόριο της ως επί το πλείστον. Τα αρχοντικά των γουναράδων του 18ου και του 19ου αιώνα, με την αρχιτεκτονική φρουριακών αστικών σπιτιών  και την λαϊκή τέχνη αποτελούν σημεία όπου δίνουν το στίγμα τους στο σήμερα. Πολλά καταστήματα έως τώρα πωλούν τις διάσημες γούνες από μπορείτε να τις προμηθευτείτε.

Η εκκλησία Παναγία Κουμπελίδικη αποτελεί μνημείο της Καστοριάς και της Βυζαντινής Ελλάδας αφού είναι ο μοναδικός με τρούλο στην Καστοριά. Διονυσιακά γλέντια στήνονται κάθε χρόνο τις Απόκριες με μπόλικο κρασί και χάλκινα κρεμαστά. Η Καστοριά προσφέρει και το μοναδικό προϊστορικό πάρκο το Δισπηλιό το οποίο αποτελείται από πέντε καλύβες και αναπαριστούν την τον νεολιθικό λιμναίο οικισμό.

Η καλλονή της Καστοριάς δεν είναι άλλη από τη μαγευτική λίμνη της την Ορεστιάδα στην οποία καθρεφτίζονται τα βουνά Γράμμος και Βίτσι. Στην λίμνη κολυμπούν οι ερωδιοί, οι αργυροπελεκάνοι , οι κύκνοι και φιλοξενεί  τουλάχιστον 150 είδη πουλιών.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

From€117

Limneon Resort & Spa Καστοριά

Διαμονή στο 5*Ξενοδοχείο Limneon Resort & Spa στην Καστοριά Απολαύστε την διαμονή σας στο πολυτελές θέρετρο Limneon Resort & Spa στην Καστοριά. Τα δωμάτια και η σουίτες προσφέρουν θέα στην μαγευτική λίμνη της Καστοριάς. Τα διακοσμητικά στοιχεία πέτρας και ξύλου αντικατοπτρίζουν την τοπική παράδοση και αρχιτεκτονική. Χαλαρώστε στο χώρο του σπα και στην εσωτερική θερμαινόμενη […]
Book Now

“ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.”

Proceed Booking