Ανακαλύψτε την Επίδαυρο

travel your dreams

Αρχαία Επίδαυρος

Ανακαλύψτε την Αρχαία Ελλάδα με την επίσκεψη μας στον σημαντικότερο τόπο λατρείας του Θεού Ασκληπιού στην Πελοπόννησο . Το ιερό της Αρχαίας Επιδαύρου  ανήκει από το 1988 , στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO. Το όνομα Επίδαυρος της δόθηκε από τον τρίτο κατά σειρά άρχοντά της, που ήταν και  ο ήρωας της Επιδαύρου, τον Επίδαυρο. Η αρχαία πόλη πήρε μέρος στους Μηδικούς Πολέμους και υπήρξε σύμμαχος των Σπαρτιατών στον Πελοποννησιακό Πόλεμο.

Η Αρχαία Επίδαυρος είναι γνωστή  στην Ελλάδα για  το Ασκληπιείο της, ένα από τα σπουδαιότερα  έργα της αρχαιότητας, με το ιερό του Ασκληπιού που απέχει 15χλμ. από την πόλη. Εξερευνήστε και περπατήστε  στον υπέροχο αρχαιολογικό της χώρο ,θαυμάστε τα προπύλαια, τα οποία ανάγονται  στους μυκηναϊκούς χρόνους, ξεναγηθείτε στον ναό του Ασκληπιού,  ο οποίος είναι δωρικού ρυθμού  και μέσα στον οποίον υπήρχε  το άγαλμα του θεού Ασκληπιού. Στη συνέχεια βρίσκεται η Θόλος, που ήταν και το γνωστότερο κτίριο του ιερού. Ακολουθούν και άλλα κτίσματα, όπως το άβατο, ο οίκος των ιερέων, οι ναοί για την θέα Άρτεμη, το ιερό του Απόλλωνα και το διάσημο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Στην Επίδαυρο κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης πραγματοποιήθηκαν και δύο εθνοσυνελεύσεις μεγάλης ιστορικής σημασίας. Η πρώτη στις 20/12/1821 που διακήρυξε την ανεξαρτησία του ελληνικού έθνους και η δεύτερη τον Μάρτιο του 1826.

Σύμφωνα με τον Παυσανία ο Πολύκλειτος ο Νεότερος έκτισε σε μια χαράδρα το γνωστό θέατρο της Επιδαύρου.Το θέατρο είναι το ωραιότερο και το καλύτερο διατηρητέο θέατρο  από όλα τα αρχαία θέατρα στην Ελλάδα. Η θαυμάσια ακουστική του και η πολύ καλή κατάσταση στην οποία  βρίσκεται  το εν λόγω θέατρο συντέλεσαν στη δημιουργία του φεστιβάλ Επιδαύρου. Στην Επίδαυρο έχουν βρεθεί πολλοί γνωστοί ηθοποιοί και σοπράνο όπως η διάσημη Ελληνίδα Μαρία Κάλλας.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Aktis Hotel -Αρχαία Επίδαυρο

Διαμονή στο Ξενοδοχείο AKTIS HOTEL στην Αρχαία Επίδαυρο Το Aktis Hotel βρίσκεται στην Αρχαία Επίδαυρο και προσφέρει θέα στη θάλασσα. Τα δωμάτια διαθέτουν τηλεόραση επίπεδης οθόνης με δωρεάν προϊόντα περιποίησης και στεγνωτήρα μαλλιών. Το Aktis Hotel προσφέρει δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους του. Μπορείτε να επισκεφθείτε  το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το οποίο  απέχει […]
Book Now

Aristotelis Hotel Επίδαυρος

Διαμονή στο Ξενοδοχείο Αριστοτέλης 2* στην Αρχαία Επίδαυρο Το ξενοδοχείο Aristotelis, χτισμένο σε ένα ύψωμα, βρίσκεται στο Γιαλάσι, κοντά στην Αρχαία Επίδαυρο και στην παραλία Γιαλάσι. Διαθέτει κομψούς εσωτερικούς χώρους, εστιατόριο, μπαρ, πισίνα και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Όλα τα δωμάτια του Hotel Aristotelis έχουν ευρύχωρα μπαλκόνια με θέα στη θάλασσα. Προσφέρουν ανατομικά κρεβάτια, μίνι […]
Book Now

“ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ.”

Proceed Booking